Meșteșuguri de parfumerie arabă antică prezentată de Emiratesnote.ro

Mestesugul antic al parfumeriei arabe prezentat de Emiratenote.ro

Parfumul a accentuat istoria si cultura lumii arabe de secole, arta de a face parfumuri a inceput in Mesopotamia antica, o zona care astazi cuprinde Irakul modern. Primul parfumier inregistrat din lume este considerat pe scara larga a fi o femeie din Tapputi.

Pe masura ce rutele comerciale s-au dezvoltat , chimistii de parfumuri si-au procurat mirosuri exotice precum ambra, moscul si iasomia. De fapt, cand mormantul imparatului egiptean Tutankamon a fost deschis la 3.300 de ani de la moartea sa, arheologii raporteaza ca au fost intampinati de mirosul slab al unui parfum antic.

Chimistul parfumier arab Al-Kindi a scris Cartea parfumului si a distilatiilor, un document care continea mai mult de o suta de retete pentru crearea de parfumuri folosind uleiuri, unguente si ape aromate, care urmau sa fie baza pentru chimia moderna a parfumurilor. Chimistul persan Ibn Sina a perfectionat atunci arta, introducand procesul de extragere a uleiurilor din flori care este folosit si astazi.

Parfumul in lumea araba a fost folosit de mult timp ca simbol al reverentei, o forma de arta si o expresie a frumusetii naturale. In secolul al XIII-lea ,Ibn Arabi, a scris faimos: „Din toate bunurile lumesti, trei lucruri sunt cele mai dragi inimii mele: parfumul, femeile si rugaciunea”.

Echipa noastra de chimisti de talie mondiala foloseste doar cei mai buni emisari care se deplaseaza saptamanal in Dubai pentru a va aduce doar cele mai rafinate si mai prestigioase parfumuri originale arabesti. Folosim ingrediente de calitate pe tot parcursul procesului, de la arome in sine, pana la uleiurile si tincturile , parfumurile aduse de Emiratenote din Dubai sunt cele mai fine.

Colectia noastra dedicata Oud este un exemplu perfect al daruirii noastre fata de cultura araba si parfumurile din Dubai de calitate, care sustin vechea arta araba a parfumeriei. Colectia incepe cu o baza usoara si condimentata de Oud.

Colectia Emiratenote se bazeaza pe parfumul vechiului Oud, evidentiind ingrediente precum trandafir, chihlimbar si mosc pentru a crea o colectie familiara si unica.

Spiritul si istoria productiei de parfumuri orientale sunt vii in fiecare parfum pe care vi-l punem la dispozitie . Pentru cei care cauta parfumurile care au fost savurate in intreaga lume araba inca de la inceputul civilizatiei, va invitam in magazinul nostru online Emiratenote.ro pentru a descoperi colectiile noastre aduse special pentru dumneavoastra.

gazduire web gazduire website