Ministrul Muncii a izbucnit după ce Legea pensiilor a fost votată: Adevărul este unul singur

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu susține că noua Lege a pensiilor corectează inechitățile și că reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. „Este o formă de respect pentru cei care au muncit și muncesc în România. Legea corectează inechitățile dintre cei care au muncit la fel, dar au ieșit la pensie în ani diferiți, dintre bărbați și femei, între cei care încasează indemnizația minimă socială”, susține Simona Bucura Oprescu, după ce Camera Deputaților a adoptat, marți seara, proiectul Legii pensiilor.

Ea susține că adoptarea legii în calendarul stabilit va duce la eliminarea plafonului de 9,4% din PIB care îngheța pensiile românilor până în 2070.

„Dincolo de tot ce se spune, adevărul este unul singur: în 2024 pensiile românilor vor crește! Reforma este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor”, adaugă ministrul Muncii.

Camera Deputaților a adoptat marți seara Legea pensiilor cu 199 de voturi „pentru”. Senatul a votat, în 14 noiembrie, proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

 

 Sursa

gazduire web gazduire website