Nereguli grave la Spitalul Judetean Arges! Amenzi… numai „de-o schioapa”!

Radu Perianu, Prefectul Județului Argeș, dă în vileag efectele controalelor din ultimele zile la Spitalul Județean de Urgență, urmare a numeroaselor sesizări:
 „Informații de la controlul în desfășurare la Spitalul de Urgență Pitești:

– În secția Obstretică-Ginecologie, inspectorii DSP au constatat că sunt infiltrații la nivelul plafonului, pe un hol și într-un salon în care sunt cazate lehuze. Au cerut ca locațiile să fie igienizate și au stabilit termen până la sfârșitul aceste luni.

– La Oftamologie nu se respectă protocolul stabilit pentru sterilizare și a fost aplicată o amendă în valoare de 2000 de lei.

– Tâmplăria din lemn este o problemă, îndeosebi cea de la nivelul grupurilor sanitare, pentru că este veche, s-a deteriorat și nu mai poate fi curățată și dezinfectată.

– DSP Argeș arată că nu este asigurată dotarea minimă cu grupuri sanitare în întreaga unitate spitalicească

– În saloane nu se asigură dotările minime obligatorii ce prevăd o priză de oxigen la două paturi și sonerie la fiecare pat. Încă se practică să anunțe cineva o asistentă sau o infirmieră dacă un bolnav are nevoie de sprijin.

– 5500 lei- amenzi ISU, una dintre ele, unui agent economic care are un spațiu închiriat în incinta spitalului și avea frigiderele alimentate de la prize desprinse din perete, un pericol clar de producere a unui incendiu.

Au fost sesizări și continuă să vină!”, a transmis prefectul.

Sursa

gazduire web gazduire website