Există câteva alimente care pe lângă faptul că sunt delicioase, conțin substanțe nutritive care ne fac mai sănătoși și reprezintă un adevărat combustibil pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea a spus cum acționează acestea și care sunt beneficiile asupra organismului.
„Nucile, mango și spanacul – acestea sunt antioxidanți, se duc în creier și mai fac ceva: dezvoltă niște substanțe, neurotransmițători, care sunt un fel de spiriduși care deschid căile optimismului” au explicat Vlad Ciurea la Antena 3.
La polul opus, pacienții sunt avertizați să stea departe de cei 5 mari dușmani ai creierului.
„Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc. Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic. Memorarea şi desfășurarea activităţilor cu voce tare ne ajută nespus de mult”, explică reputatul neurochirurg.
Conform adevarul.ro, banala nucă are proprietăţi miraculoase şi face numai minuni în organismul nostru, mai ales ca gustare. Acestea conţin un complex de vitamine, grăsimi şi proteine, astfel încât consumul lor previne îngroşarea arterelor, bolile de inimă şi producerea unui atac vascular cerebral.
Legumele cu frunze verzi ne prelungesc viaţa. Primul pe lista super-alimentelor se află spanacul, bogat în nutrienţi, care conţine vitamina K (cu beneficii pentru sănătatea inimii, a sistemului osos, în prevenirea afecţiunilor oculare) şi care are efect anticancerigen.
Fructul de mango conţine vitamina B-6, vitamina K, potasiu, calciu şi fier, dar şi antioxidanţi.
Lăsați un comentariu