Nicușor Brănescu, medic la Maternitatea Polizu, și-a pus capăt zilelor. Era în depresie pentru că nu a putut salva o pacientă


Nicușor Brănescu, în vârstă de 59 de ani, medic la Maternitatea Polizu din București, și-a pus capăt zilelor. Era în depresie pentru că nu a putut salva viața unei paciente.

Medicul Nicușor Brănescu era în depresie

Evenimentul tragic a fost descoperit de fiica medicului, care a alertat imediat serviciul de urgență 112 după ce l-a găsit pe tatăl său în locuință. Medicul a recurs la un pistol de tip airsoft cu bile de cauciuc pentru a-și pune capăt zilelor. Echipajele de salvare au intervenit rapid și l-au transportat de urgență la spital, unde a fost supus unei operații imediate.

Cu toate acestea, toate eforturile medicilor de a-i salva viața au fost în zadar, iar starea lui s-a deteriorat rapid, fiind declarat decedat. Potrivit informațiilor, se pare că medicul Nicușor Brănescu suferea de depresie, ca urmare a pierderii unei paciente pe care nu a putut să o salveze. Este menționat faptul că acesta era sub tratament pentru a face față afecțiunii sale și, în ultima perioadă, nu mai consulta alți pacienți.

Mesajul colegiului medicilor

Colegiul medicilor din România a transmis un mesaj profund de condoleanțe și omagiu medicului Brănescu, subliniind că dispariția sa lasă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut.

„Cu inimile îndurerate, transmitem cele mai profunde condoleanțe pentru pierderea Dr. Nicușor Brănescu. Suntem profund marcați de această veste tristă și ne unim în durerea familiei și a apropiaților în aceste momente de tristețe și grea încercare.Cuvintele pot părea neputincioase în fața unei pierderi atât de mari. Dr. Nicușor Brănescu a fost o persoană extraordinară, dedicată profesiei medicale și iubită de pacienți și colegi deopotrivă. Contribuția și eforturile sale în comunitatea medicală vor rămâne întotdeauna vii în amintirea noastră.

În calitate de medic a fost o sursă de inspirație pentru mulți, salvând vieți și aducând alinare celor aflați în suferință”, se arată în mesajul postat.

Carmina Schass, medic la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, a murit în timp ce era de gardă. A adus pe lume mii de vieți, iar recent devenise bunică.

Renumitul medic obstetrician Carmina Schass, de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, a murit la vârsta de 59 de ani, chiar în timp ce își practica meseria de-o viață.

Doctorul care și-a câștigat simpatia și aprecierea în rândul miilor de paciente, pe care le-a ajutat în clipele nașterii, s-a prăbușit pe holul spitalului, în timp ce se pregătea să asiste la o nouă naștere. Vineri, 5 mai, era prima gardă din această lună a doctorului, însă stresul, oboseala și epuizarea acumulate și-au spus cuvântul, potrivit mărturisirilor făcute de colegii din spital. Citește tot articolul aici.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In……
Source link

gazduire web gazduire website