‘Nu mai țineți Europa divizată, dați jos hotarul, domnule Nehammer’

„După acest refuz absurd al Austriei, repetat obsesiv în jurul unui argument fals, se impune ca România să-și schimbe radical abordarea în chestiunea Schengen”, afirmă europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

„După acest refuz absurd al Austriei, repetat obsesiv în jurul unui argument fals, se impune ca România să-și schimbe radical abordarea în chestiunea Schengen. Ministrul de interne austriac, Gerhard Karner, susține că guvernul de la Viena se opune extinderii spațiului Schengen pentru că nu funcționează. Tot acest ministru mincinos uită să spună că exact în ședința în care a refuzat accesul României în spațiul Schengen, a votat pentru intrarea Croației în spațiul de liberă circulație al Uniunii Europene”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Liderul PMP afirmă că „toată retorica oficialilor austrieci la adresa României este plină de falsuri”.

„În acest moment, cer Guvernului României să se alăture procesului deschis la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și împreună să sancționăm acest abuz de drept comis de un guvern iresponsabil condus de politicieni profund antieuropeni. 25 de guverne din zona Schengen consideră că România îndeplinește toate condițiile pentru a fi parte din acest spațiu, Comisia Europeană spune limpede că țara noastră îndeplinește toate condițiile, un singur guvern, cel de la Viena, blochează în mod absolut revoltător dreptul nostru de a ne bucura de liberă circulație. Nu mai țineți Europa divizată, dați jos hotarul, domnule Nehammer”, încheie Tomac.

Sistemul Schengen, ca întreg, nu funcționează, de aceea nu suntem deschiși pentru extinderea acestuia, a spus miercuri ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, în timpul unei conferințe de presă comună cu omologul român, Cătălin Predoiu.Sursa

gazduire web gazduire website