Pas cu pas pentru a începe strategia de marketing Google Maps

Marketingul pe Google Maps urmărește să crească vizibilitatea afacerilor locale prin serviciile sale de căutare și geolocalizare. Pe lângă consolidarea strategiilor de publicitate, promovare și relație cu clienții, harta Google are prioritate în căutările locale, ceea ce o face un instrument SEO puternic.

Când vine vorba de marketing digital , nu lipsesc articolele, videoclipurile și cursurile pe rețelele sociale, producția de conținut, setările SEO , automatizarea listelor de e-mail, printre alte practici de succes de pe piață. Cu toate acestea, unul dintre cele mai vechi servicii ale marelui motor de căutare este adesea omis: Google Maps !

Potrivit statisticilor proprii Google, 76% din căutările efectuate pe smartphone-uri sunt concentrate pe servicii locale , iar, potrivit unui sondaj publicat de CNDL (Confederația Națională a Negustorilor) și SPC Brasil (Serviciul de protecție a creditelor), 97% dintre brazilieni caută informații pe internet înainte de a face cumpărături în magazinele fizice.

Aceste date – și alte câteva pe care vi le vom arăta pe parcursul textului – arată clar că, dacă aveți o afacere locală și nu se află pe harta Google, pur și simplu nu existați!

Vestea bună este că vă înregistrați compania este mai ușor decât ați crede și în acest articol vă explicăm, pas cu pas, cum să o faceți. Vezi materialul pe care l-am pregătit:

  • Cum funcționează Google Maps Marketing?
  • De ce să investești în strategii locale de marketing digital?
  • Care sunt principalele beneficii de a fi pe harta Google?
  • Cum să apară pe Google Maps?
  • Cum să te poziționezi mai bine în căutările locale?

Ce faci? Sunteți gata să vă plasați compania în topul căutărilor din regiunea dvs.? Atunci urmează cu noi!

Cum funcționează Google Maps Marketing?

Google Maps Marketing, sau Marketing pe Google Maps, este secțiunea de marketing digital care se concentrează pe serviciile de geolocalizare Google . Pe lângă inserarea pe hartă a adresei afacerilor locale, strategiile sale presupun acțiuni de promovare, publicitate și relație cu clienții.

Toate gestionarea adreselor se realizează folosind Google My Business , instrumentul gratuit Google conceput pentru a servi companiilor locale și a le ajuta să își facă publice mărcile, produsele și serviciile.

Pe lângă faptul că Google Maps este cel mai folosit serviciu de geolocalizare din lume , mai multe alte aplicații, precum Waze și Facebook, îl folosesc pe platformele lor. Și cel mai bine, nu plătiți nimic pentru a vă prezenta!

Cu toate acestea, acesta este doar vârful aisbergului. Rezultatele aplicației ocupă automat primul loc în căutările locale, iar interfața sa nu numai că afișează adresa, fațada, telefonul și site-ul web ale companiilor listate, dar are și un sistem integrat de rating care nu este altceva decât o adevărată dovadă socială pentru afaceri – toate direct. în clasamentele de căutare.

De ce să investești în strategii locale de marketing digital?

Timp de decenii, Marketingul Local s-a limitat la fluturași, reclame publicitare, reclame în media regională, poștă directă și clasicele pagini galbene ale cataloagelor. Toate aceste practici au încă valoarea lor, dar este de netăgăduit că modul în care oamenii caută serviciile locale s-a schimbat complet în ultimii ani.

A fi pe Google în zilele noastre este o necesitate pentru orice afacere care vrea să fie găsită de consumatorii săi. La urma urmei, motorul tău de căutare reprezintă aproape 90% din căutările pe internet de pe glob.

Motoarele de căutare sunt noul catalog de orașe și prin ele consumatorii găsesc tot felul de soluții de care au nevoie în regiunea lor, fie că este vorba de îngrijire medicală sau de o masă.

Oamenii sunt literalmente conduși de smartphone-urile lor către cel mai apropiat și cel mai bine cotat serviciu , un comportament care face parte din așa-numita Transformare Digitală , fenomenul care descrie momentul actual de consolidare a tehnologiilor digitale.

În această „nouă era”, consumatorii sunt hiperconectați, iar „lumile” online și offline sunt din ce în ce mai integrate, ceea ce se datorează în principal succesului smartphone-urilor.

Suntem deja peste 3,9 miliarde de utilizatori de internet mobil în întreaga lume și mai mult de jumătate din traficul de internet este dominat de aceste dispozitive, potrivit portalului german Statista. Prin urmare, nu este nimic de discutat, compania ta trebuie să aibă o prezență online!

Care sunt principalele beneficii de a fi pe harta Google?

Multe avantaje au fost deja menționate până acum, totuși, este important să evidențiem câteva subiecte importante care ne ajută să înțelegem mai bine importanța începerii unei strategii de marketing Google Maps. Verifică!

Prezență online extinsă

Chiar dacă sunteți abia la început pe internet și nu aveți un site web sau o strategie de comunicare în rețelele sociale , Google Maps vă permite să aveți o prezență online de calitate la cost zero.

Expunerea pe care o oferă platforma este impresionantă. Gândește-te doar că afacerea ta ar putea apărea pe milioane de telefoane mobile, tablete, televizoare inteligente și dispozitive GPS din regiunea ta . Cu zeci de ani în urmă, pentru ca o organizație să obțină o asemenea vizibilitate, ar fi necesitat investiții de neimaginat pentru majoritatea antreprenorilor.

Relația cu clienții

Succesul site-urilor de recomandare nu este întâmplător. La urma urmei, consumatorului modern îi place să dea păreri, să laude și, de asemenea, să critice atunci când este necesar. Sunt cei care cred, însă, că aceste platforme sunt o adevărată sabie cu două tăișuri, ceea ce nu este altceva decât o greșeală.

Prin intermediul Hărților Google în sine, de exemplu, consumatorii pot comenta, evalua și trimite întrebări către unitatea. În plus, proprietarii și cei responsabili pot interacționa cu acești oameni și pot colecta informații valoroase pentru a-și îmbunătăți acțiunile de marketing .

După cum puteți vedea, aceste instrumente funcționează ca o cercetare constantă a pieței , care nu numai că ajută companiile să se evalueze și să obțină perspective pentru a-și îmbunătăți serviciile și serviciile, dar sunt și un canal de comunicare foarte eficient pentru a dezvolta o relație de încredere cu clientul.

Consolidarea SEO local

Mai multe beneficii SEO au fost descrise până acum. Dintre acestea, cea mai importantă este cu siguranță poziția privilegiată în rezultatele căutării locale.

Asta nu înseamnă că strategiile dvs. organice de generare a traficului, cum ar fi Inbound Marketing , pot fi excluse. Cu toate acestea, Google Maps funcționează ca o „comandă rapidă” legitimă pentru companii în acest sens.

În plus, informațiile disponibile pe hartă, fie că numele mărcii tale, link-urile de contact și descrierile, îți întăresc prezența în căutări , ca să nu mai vorbim că aceasta este o modalitate excelentă de a genera trafic pe site-ul tău.

Cum să apară pe Google Maps?

Într-un mod foarte succint, este suficient ca firma să își finalizeze înregistrarea pe Google My Business pentru ca stabilirea să fie listată în căutările locale din regiune și asta vei învăța să faci chiar acum. Haide?

1. Conectați-vă la Compania mea pe Google

Primul pas este să accesați pagina de pornire Compania mea pe Google și să selectați linkul „Conectați-vă” din panoul de sus.

Dacă doriți să cunoașteți un pic mai bine serviciul, puteți derula în jos și consultați prezentarea Google. Ca și în cazul oricărui alt instrument al companiei, totul este foarte intuitiv și conceput pentru a servi oamenilor de toate tipurile.

2. Conectați-vă la contul dvs. Google

Pentru a începe înregistrarea, trebuie să introduceți datele de conectare și parola unui cont Google. Dacă sunteți deja autentificat în browser, veți fi redirecționat automat către înregistrare.

Amintiți-vă, totuși, că acest cont va fi conectat la tabloul de bord al companiei dvs. pe Google Maps și prin aceasta vor fi trimise toate notificările de la serviciu. Asigurați-vă, așadar, că adresa de e-mail folosită este într-adevăr cea pe care doriți să o utilizați în acest scop.

3. Introduceți numele companiei dvs

În acest moment, ar trebui să introduceți numele companiei dvs. – de obicei numele comercial – pentru a vedea dacă există deja informații conexe disponibile. Este posibil ca unele înregistrări anterioare să fi fost efectuate de dvs. sau de un alt utilizator și, în ambele cazuri, va fi necesar să confirmați proprietatea asupra unității.

Atenție la adrese, deoarece, desigur, vor exista organizații cu același nume în diferite regiuni.

Pe de altă parte, dacă afacerea dvs. nu este pe hartă, pur și simplu selectați prima opțiune, „Creați o afacere cu acest nume” sau derulați în jos și faceți clic pe linkul „Includeți-vă afacerea în Google ”.

4. Confirmați numele companiei dvs

Va trebui să vă confirmați numele companiei, apoi vă veți confrunta cu Termenii și condițiile Google și cu Politica de confidențialitate.

Completați câmpul solicitat și faceți clic pe „Următorul” pentru a continua.

5. Specificați tipul de serviciu

În acest pas, trebuie să clarificați dacă efectuați serviciul la un sediu fix sau operați într-o regiune. Dacă dețineți un magazin, un birou sau o cantină, de exemplu, selectați opțiunea „Da” și continuați selectând „Următorul”.

Dacă sunteți un furnizor de servicii fără un sediu definit, selectați opțiunea „Nu” . În acest caz, totuși, va trebui să informați imediat după aceea regiunea în care acordați îngrijiri.

6. Introduceți datele despre locație

Acum vă puteți înregistra adresa companiei. Completați toate câmpurile obligatorii și continuați.

Apoi veți putea vedea o previzualizare a locației dvs. pe hartă și puteți trage indicatorul Google la locația exactă a sediului dvs.

7. Adăugați alte puncte de service

Aici veți informa dacă vă serviți clienții exclusiv la unitatea dumneavoastră sau dacă sunteți disponibil și în alte locații. Selectați o opțiune și continuați.

Dacă, întâmplător, selectați opțiunea „Da” , trebuie să informați imediat regiunea în care sunteți disponibil pentru service.

8. Alege categoria afacerii tale

Acordați o atenție deosebită acestui pas, deoarece este esențial pentru eficacitatea strategiei dvs. de marketing Google Maps. Pe această pagină trebuie să selectați categoria care reprezintă cel mai bine activitatea dvs. de afaceri.

Dacă sunteți un furnizor de servicii pe cont propriu, încercați să începeți căutarea cu cuvântul „serviciu” .

9. Includeți datele dvs. de contact

Ajungem deja la capăt. Acum veți introduce un număr de telefon și veți contacta site-ul web. Dacă nu aveți deja o adresă web, Google vă oferă opțiunea de a crea un mic site web gratuit în cadrul platformei sale folosind informațiile furnizate mai devreme.

De menționat, însă, că idealul este să-ți creezi propriul site pe o platformă pe care o poți gestiona singur. Astfel, aveți control deplin asupra conținutului dvs. și adăugați mai mult profesionalism strategiei dvs.

10. Anunțați-ne dacă doriți să primiți sfaturi de la Google

Acesta nu este orice buletin informativ. Bifând opțiunea „Da” în acest pas, veți permite Google să trimită sugestii pentru a îmbunătăți performanța strategiei dvs.

Chiar dacă te consideri un utilizator puternic, este important să ții cont de faptul că platformele Google sunt mereu actualizate. De aceea este interesant să te abonezi la newslettere pentru a nu rata nicio noutăți.

11. Finalizați înregistrarea

Rețineți că pe această pagină Google ne oferă deja câteva sfaturi importante pentru a obține rezultate bune folosind Google Maps:

  • folosiți fotografii și postări;
  • urmăriți statisticile afacerii dvs.;
  • răspunde la recenziile utilizatorilor.

În cele din urmă, faceți clic pe „Finish” pentru a finaliza înregistrarea.

12. Alegeți o metodă de confirmare

Pentru a confirma calitatea de proprietar al companiei dvs., Google trimite o scrisoare la adresa furnizată în înregistrare. În această corespondență există un cod care vă va activa în sfârșit contul și vă va face stabilirea vizibilă pe Google Maps și, în consecință, în căutările locale.

În unele afaceri, confirmarea se poate face printr-un simplu apel telefonic. Pentru cei care au mai multe unități diferite, va trebui să solicitați o verificare în bloc.

Cu toate acestea, dacă niciuna dintre aceste două opțiuni nu vi se afișează, singura cale posibilă este cea ilustrată aici.

După cum puteți vedea, există o opțiune de a efectua procedura mai târziu, dar cu aceasta, opțiunile de configurare vor fi limitate și datele dumneavoastră vor fi expuse riscului de a fi șterse dacă nu este furnizată confirmarea.

Google recomandă că livrarea e-mailului poate dura până la 12 zile, dar rețineți că această perioadă poate varia considerabil în funcție de locație și de situațiile adverse. Oricum, după 30 de zile de la înregistrare, idealul este să accesezi ajutorul Compania mea pe Google și să raportezi problema.

Cum să te poziționezi mai bine în căutările locale?

Cel mai mare avantaj al Marketingului pe Google Maps este că, indiferent de poziția ta, vei fi întotdeauna bine clasat. Cu toate acestea, unele sugestii vă pot ajuta să obțineți rezultate și mai bune. Verifică!

Treceți peste descrierea afacerii

Distanța geografică este, fără îndoială, cel mai important factor, însă detaliile companiei precum zona de activitate, adresa, programul de lucru, site-ul web și ofertele principale influențează și clasamentul. Așadar, completați cât mai multe informații.

În urmă cu câțiva ani, companiile puteau adăuga o descriere text, dar, deoarece multe dintre ele au preluat indicația de a umple câmpul fără discernământ cu cuvinte cheie, Google a ales să înlocuiască această funcție cu o listă de atribute – cum ar fi parcare, wifi , zonă pentru copii și mai mult — și un instrument de postare.

Nu înțelegeți greșit, puteți utiliza cuvinte cheie care să corespundă publicului țintă și căutărilor de persoane , dar le utilizați în mod natural. Doar nu jucați inteligent repetând termeni intenționat – nu veți putea păcăli Google .

Utilizați imagini de calitate

Google oferă o vedere panoramică a fațadei sediului dvs. prin serviciul său Street View, dar asta nu este suficient – nu în ultimul rând pentru că în multe locuri imaginile surprinse de serviciu sunt încă foarte vechi.

Prin urmare, este important să adăugați fotografii ale companiei dvs., nu neapărat ale fațadei, ci ale spațiilor și elementelor care sunt relevante pentru publicul dvs. în momentul căutării.

Dacă gestionați un hotel, de exemplu, este interesant să introduceți fotografii ale camerelor. In ceea ce priveste un restaurant, acesta poate beneficia de afisarea imaginilor celor mai solicitate preparate.

O altă sugestie este să angajați un fotograf pentru a crea un tur în interiorul unității și a-l face accesibil prin Street View. Google face o ofertă pentru acest serviciu și, odată cu acesta, utilizatorii vor avea opțiunea de a vă verifica afacerea din exterior – street view – sau din interior. Uimitor, nu crezi?

Obțineți recenzii pozitive

Dovada socială este una dintre cele mai puternice strategii în marketing. La urma urmei, oamenii tind să aibă încredere în rapoartele altora mult mai mult decât în ​​declarațiile unei companii, iar Google, la rândul său, oferă un instrument extrem de transparent pentru asta.

Puteți cere personal clienților dvs. să lase o recenzie pe Google Maps, cu toate acestea, există și posibilitatea de a trimite notificări utilizatorilor, imediat după check-out, invitându-i să lase o evaluare și un comentariu despre serviciu.

Amintiți-vă, totuși, că vor apărea recenzii negative și va trebui să fiți înțelegător pentru a răspunde acestor oameni cu respect și profesionalism. Înfruntă-l pe partea pozitivă, la urma urmei, aceasta este o oportunitate excelentă de a identifica problemele din afacerea ta, de a oferi îmbunătățiri și chiar de a demonstra clienților tăi că compania ta se angajează să se îmbunătățească și mai mult.

Clarificați îndoielile utilizatorilor cu promptitudine, admiteți posibile erori, mulțumiți-le pentru complimente și folosiți toate aceste informații pentru a crește calitatea serviciului dumneavoastră. În ceea ce privește SEO, luați în considerare doar că cu cât sunt mai multe comentarii și cu cât ratingul este mai mare, cu atât va fi mai bun clasamentul dvs. în căutarea locală .

Anuncie nu Google Maps

Dacă utilizați deja Google Ads pentru a vă promova site-ul și produsele, știți că puteți rula campanii de marketing și pe Google Maps. Ca și în cazul clasamentelor de căutare, anunțurile sponsorizate sunt afișate în partea de sus a listei locale, iar pe hartă apar cu un indicator, sau un pin, mai degrabă violet decât roșu.

Dacă astfel de acțiuni de Outbound Marketing sunt incluse în strategia dvs. de publicitate, asigurați-vă că aceasta poate fi o modalitate excelentă de a vă evidenția rapid în căutările locale.

Urmăriți și optimizați-vă strategia

În tabloul de bord Compania mea pe Google, aveți un centru complet de management și control pentru a vă gestiona afișajul, campaniile și strategia.

Mai multe valori sunt disponibile pentru a urmări performanța acțiunilor dvs. pe platformă. Cu ei poți descoperi informații precum:

  • unde îți găsesc consumatorii locația: pe ce platformă, aplicație sau dispozitiv caută;
  • cum te găsesc acești oameni: căutarea unui anumit cuvânt cheie, nume de companie sau categorie de servicii;
  • ce fac utilizatorii dvs.: dacă revin la listă, sunați la companie, lăsați comentarii sau faceți clic pe adresa URL a site-ului dvs. web.

Cu astfel de date, puteți afla dacă proprietatea dvs. este într-adevăr atinsă în căutări, puteți calcula proporția de clienți noi și clienți repetați, puteți verifica rata de conversie și multe altele.

Google Maps este cel mai popular serviciu de geolocalizare de pe planetă și instrumentul său este deja un element obligatoriu pentru definirea rutelor de călătorie, identificarea adreselor și localizarea unităților comerciale. Companiile și utilizatorii beneficiază foarte mult de caracteristicile sale și se așteaptă ca caracteristicile sale să fie îmbunătățite din ce în ce mai mult.

În cele din urmă, nu uitați să vă mențineți informațiile la zi, să cultivați feedback pozitiv și să asigurați o prezentare vizuală impecabilă . Fii sigur că, urmând toți pașii enumerați în acest articol, afacerea ta locală va fi mereu pe harta consumatorilor tăi!

Acum știi cum să-ți pornești strategia de marketing Google Maps. Rețineți, totuși, că există multe alte practici care vă pot ajuta compania să iasă în evidență în sondaje.

gazduire web gazduire website vape reincarcabil vape tigari electronice magazin tigari electronice vape reincarcabil vape tigari electronice magazin tigari electronice