Peste 91.000 de persoane au intrat vineri în România, dintre care aproape 9.000 de ucraineni

IGPF: Peste 91.000 de persoane au intrat vineri în România, dintre care aproape 9.000 de ucraineni

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează că vineri au intrat în România, prin punctele de la graniţă, 91.518 persoane, dintre care 8.997 de cetăţeni ucraineni.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă AGERPRES, prin punctele de frontieră din întreaga ţară au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, peste 190.850 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 52.300 de mijloace de transport.

În zonele de competenţă, punctele de trecere şi „frontiera verde”, poliţiştii au constatat 79 de fapte ilegale (30 infracţiuni şi 49 contravenţii), săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 18.850 lei.

Au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de peste 159.400 lei.

Vineri nu s-a permis intrarea în ţară a 20 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 11 cetăţeni români din diferite motive legale.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, precizează IGPF.Sursa

gazduire web gazduire website