PNL vrea să elimine impozitarea cu 10% a concediilor medicale

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a anunţat, luni, că PNL va depune în Parlament un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10 % a concediilor medicale. Impozitul a fost introdus de coaliția de guvernare.

„Astăzi, în Parlament şi comisiile de specialitate, Comisia de buget finanţe şi Comisia de muncă, grupul Partidului Naţional Liberal depune un amendament pentru eliminarea impozitării cu 10 % a concediilor medicale”, a spus Pauliuc în cadrul unei dezbateri cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului.

Senatoarea a precizat că nu poate accepta ca în momentul în care un pacient oncologic se îmbolnăveşte, merge la tratament, concediul medical pe care statul i-l dă pentru susţinerea ca el să meargă mai departe şi să obţină victoria cu acest diagnostic, să fie impozitat.

Taxa a fost introdusă de Guvernul Ciolacu la finele anului trecut, printr-o ordonanță de urgență

De asemenea, Pauliuc a spus că amendamentul vizează nu numai pacientul oncologic ci şi o serie de categorii, precum ”concediul de maternitate şi risc maternal, pentru îngrijirea copilului bolnav”.

Guvernul a decis, la finalul anului trecut, ca românii care intră de anul acesta în concediu medical să fie taxați suplimentar.

Mai exact, cei care intră în concediu medical vor plăti 10% contribuții la sănătate din indemnizația primită în această perioadă.

Scutiți sunt doar cei care au nevoie de liber în urma unui accident de muncă sau a unei boli profesionale.

Procentul se aplică sumei brute a salariului, trecută de angajator în contractul de muncă.

 Sursa

gazduire web gazduire website