Premierul Marcel Ciolacu anunță investiții de peste 1 miliard de euro din PNRR, pentru dotarea a peste 5.600 de şcoli şi grădiniţe


Premierul Marcel Ciolacu anunță investiții de peste 1 miliard de euro din PNRR, pentru dotarea a peste 5.600 de şcoli şi grădiniţe. „Astăzi ne găsim în faţa celei mai mari investiţii în modernizarea infrastructurii educaţionale”, spune liderul Executivului.

Liderul Executivului a spus, miercuri, la ceremonia de semnare a contractelor finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe” că ne găsim în faţa celei mai mari investiţii de până acum în modernizarea infrastructurii educaţionale, a unităţilor de învăţământ, peste 1 miliard de euro din PNRR vor fi folosiţi pentru dotarea a peste 5.600 de şcoli, grădiniţe, laboratoare de informatică şi ştiinţe, cabinete şcolare, ateliere de practică.

”Pentru prima dată în istoria educaţiei, este alocată o sumă impresionantă, peste un miliard de euro, valoare eligibilă, prin PNRR, fără TVA, pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv pentru învăţământul dual”, a declarat premierul.

„Educaţia este o prioritate, pentru că România se poate dezvolta doar prin educaţie”

Marcel Ciolacu a arătat că şi-a asumat şi ca premier şi în coaliţie, în programul de guvernare, că educaţia este o prioritate, pentru că România se poate dezvolta doar prin educaţie, prin tineri bine pregătiţi, în acord cu evoluţia tehnologiei şi ţinând cont de cerinţele pieţei muncii.

„Doar aşa această ţară poate creşte şi doar dezvoltându-ne ca ţară toţi aceşti tineri vor prefera să rămână aici”, a mai afirmat Ciolacu, citat de News.ro.

„Sunt un om care preferă întotdeauna adevărul şi nu cred că ascunderea lui sub preş ne ajută la ceva. De la bun început ne-am asumat faptul că până acum, acest stat nu şi-a onorat contractul social şi a neglijat educaţia. De aceea am ajuns în situaţia în care suntem astăzi, din cauza greşelilor făcute de 30 de ani, pentru aceasta suntem cu toţii datori să corectăm aceste greşeli”, a menţionat premierul, adăugând că copiii nu au nicio vină că statul a greşit enorm şi i-a privat de şanse egale.

„E momentul ca acum, până nu e prea târziu, să asigurăm şanse egale tuturor copiilor din România, indiferent de locul unde s-au născut, la ţară sau la oraş, într-o zonă mai mult sau mai puţin dezvoltată economic”, a completat el.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In……
Source link

gazduire web gazduire website