Premierul Marcel Ciolacu i-a demis pe prefectul și subprefectul de Mureș, după descoperirea noului azil al groazei

[ad_1]

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, la Tulcea, că a dispus eliberarea din funcţie a prefectului şi subprefectului de Mureş, după descoperirea unui nou azil al groazei, în acest județ, și a lăudat activitatea ONG-urilor care s-au implicat în salvarea de vieți omenești.

Șeful Executivului a explicat că prefectul și subprefectul ar fi trebuit să supravegheze desfășurarea controalelor efectuate recent la azile.

„Am avut dreptate, trebuie desființate anumite instituții ale statului care nu funcționează. Trebuie regândit sistemul de control și sistemul de autorizare.

Am văzut cu toții ce s-a întâmplat la Mureș, ce s-a descoperit, și felicit pe reprezentanții ONG-urilor care s-au implicat voluntar, din câte știu, și au descoperit acest lucru.

Le sunt recunoscător ca om și ca român pentru că intervenția lor ne-a dovedit foarte clar că ieri au salvat vieți. Dacă nu s-ar fi descoperit la timp, lucrurile ar fi putut avea o finalitate mult mai tragică.

De asemenea, știm foarte bine că, sub coordonarea prefecților și a subprefecților, s-au făcut controale timp de o lună de zile. Din câte am înțeles, AJPIS controlase acest centru cu o zi sau două înainte și spusese că nu e nicio problemă. Doamna ministru al Muncii a luat decizia de a face comisie disciplinară, conform legii, a fost destituită persoana care a condus AJPIS-ul.

Eu, astăzi de dimineață, am avut o discuție cu vicepremierul și ministrul de Interne Cătălin Predoiu și am dispus eliberarea din funcție atât a prefectului, cât și a subprefectului. Trebuie să înțelegem foarte bine care este rostul nostru și care este rostul statului în acest moment”, a declarat Marcel Ciolacu.

Urmează modificări legislative

Premierul a precizat că luni va avea o întâlnire la Guvern cu reprezentanții ONG-urilor, pentru a analiza ce modificări legislative s-ar putea face, până pe 31 august.

„Urmează să venim cu o lege în Parlament, cu tot ce înseamnă discuții parlamentare, invitați toți cei interesați, până la sfârșitul acestei sesiuni. Trebuie să privim lucrurile ca reacție a Guvernului, a Legislativului, în două părți, una va fi până la 31 august, printr-o ordonanță de urgență, și una din septembrie – să dăm Parlamentului ce este al Parlamentului, fiindcă el legiferează”, a spus Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului a explicat că nu exclude nici modificarea Codului Penal.

„Am dat spre analiză pedepsele pentru astfel de lucruri. Dacă va trebui să modificăm Codul Penal în vreun sens, să venim cu această modificare”, a mai spus premierul.

A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In……[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website