Președinta Ungariei invită pe Elon Musk la o conferință ultraconservatoare despre demografie

Preşedintele Ungariei, Katalin Novak, l-a invitat pe miliardarul Elon Musk, proprietarul reţelei de socializare X (fosta Twitter), la o conferinţă ultraconservatoare despre demografie, după ce omul de afaceri sud-african a lăudat „eforturile” Budapestei de a încuraja natalitatea, transmite EFE.

Şefa statului i-a transmis miercuri invitaţia la conferinţă – care va avea loc luna viitoare la Budapesta – prin intermediul reţelei X, într-un scurt mesaj în care răspundea de fapt unui mesaj postat de Musk, şeful Tesla şi SpaceX, conform agerpres.

„Foarte interesant. Ungaria depune eforturi pentru a-şi rezolva problema natalităţii”, a scris Musk când a comentat un interviu acordat de prim-ministrul ungar, ultranaţionalistul Viktor Orban, comunicatorului american de extremă dreapta Tucker Carlson.

În interviu, Orban a subliniat, printre alte aspecte, că unul dintre principalele obiective ale guvernului său este protejarea familiei.

„Contează Dumnezeu, ţara şi familia. Această poziţie este majoritară în rândul ungurilor”, a spus şeful guvernului de la Budapesta.

În răspunsul său la reacţia lui Musk, Novak a subliniat că rata natalităţii va fi discutată la Summitul Demografic de la Budapesta între 14 şi 16 septembrie.

„În fapt, chiar aşa este. Aşteptăm cu nerăbdare Summitul Demografic de la Budapesta, cea mai mare întâlnire internaţională a forţelor pro-familie. Sperăm să vă vedem la Budapesta”, a scris Novak.

În scurtul său mesaj, Novak a adăugat că la cea de-a cincea ediţie a forumului este aşteptată participarea unor şefi de stat şi de guvern, politicieni şi personalităţi marcante ale vieţii sociale internaţionale.

Printre aceştia se remarcă premierul italian, Giorgia Meloni, care, după cum a scris Novak pe X, a acceptat invitaţia de a participa la conferinţa internaţională pe care şefa statului ungar o descrie drept o „întâlnire a forţelor pro-familie”.Sursa

gazduire web gazduire website