Procedura unui masaj de relaxare. Caracteristici. Tehnica. Contraindicații.

Un masaj de relaxare nu are doar scopul de a relaxa corpul și muchii întregului corp, dar are și rolul de recuperare. Acest beneficiu este atins atunci când procedura unui masaj de relaxare este efectuată într-un salon de masaj, unde activează terapeuți calificați și cu o experiență bogată. Terapia unui masaj de relaxare este mai mult decât relaxarea superficială a corpului uman. Datorită unui masaj de relaxare efectuat într-un salon de masaj în București, îmbunătățești funcția organelor interne și a sistemelor din corp, elimini tensiunea musculară, crești rezistența articulațiilor și activezi terminațiile nervoase.

Caracteristicile unui masaj de relaxare

Acest tip de masaj este recomandat în orice timp al zilei, astfel încât după procedura unui masaj de relaxare să mai rămână câteva ore până la somn. Acest timp permite curățarea organismului de toxine și eliminarea lor în afară. Dacă optezi pentru un masaj de relaxare la Baliss Spa, care este un salon de masaj în București poți fi sigur că obții o atmosferă caldă și primitoare pe întreaga durată a procedurii de răsfăț. Vei fi condus într-o încăpere confortabilă, lipsită de curenți, cu o lumină sumbră și muzică plăcută pe fundal pentru o relaxare mentală profundă.

Alegerea uleiului de masaj este efectuată cu mare grijă de către terapeuți. Așa cum componentele uleiului vor fi absorbite în pielea încălzită prin porii deschiși  contează ca în timpul unui masaj de relaxare în salonul de masaj să fie utilizate uleiuri de o calitate înaltă care doar aduc beneficii pielii și întregului corp. Dese ori sunt folosite uleiuri cu diferite mirosuri pentru o relaxare mai profundă în funcție de preferințele fiecărui client în parte.

Fiecare masaj de relaxare în București este realizat prin contact direct cu pielea clientului, din acest motiv temperatura atât în încăpere cât și în mâinile terapeutului este una plăcută și confortabilă pentru a putea cu ușurință încălzi zonele încordate ale corpului.

Toate mișcările și presiunile depuse în timpul masajului de relaxare sunt efectuate exclusiv în direcția ganglionilor limfatici. Totodată se masează atent gâtul, spatele, umerii, mâinile, picioarele, genunchii și șoldurile.

Tehnica unui masaj de relaxare

Inițial este folosită mai mult mângâierea, cu ajutorul acesteia pielea este încălzită și pregătită pentru ulterioarele presiuni mai puternice. În timpul mișcărilor de mângâiere, specialistul folosește întreaga zonă a palmei și face mișcări continue de alunecare pe întreaga suprafață a corpului. Ulterior se recurge la presiuni mai profunde și accentuate folosind mișcări de frecțiune. Aceste mișcări din timpul unui masaj de relaxare sunt efectuate nu doar cu palma, dar și cu degetele sau pumnii. O altă tehnică a masajului de relaxare efectuat într-un salon de masaj în București sunt ciupiturile. Terapeutul strânge mâna și apucă pielea între degetul mare și celelalte patru degete.  Odată cu creșterea intensității masajului, pliul pielii este mai comprimat și tras în sus. Totuși caracteristic unui masaj de relaxare sunt ciupiturile de intensitate mică realizate doar cu vârful degetelor. O altă etapă relaxantă pe care o poți simți la un salon de masaj în timpul procedurii de masaj de relaxare sunt vibrațiile. Acestea se realizează doar cu o palmă, ritmic și fără oprire. Spre final de masaj, au loc și ușoare întinderi, prin captarea unor zone de piele ți mușchi și comprimarea mecanică al acestora.

Contraindicațiile masajului de relaxare

Contraindicațiile unei proceduri de masaj de relaxare sunt puține, așa cum procesul și intensitatea acestuia poate fi ușor regulată și adaptată după diferite necesități și preferințe. Totuși dacă ai următoarele simptome este recomandat să amâni procedura unui masaj de relaxare în București.

– Temperatura crescută a corpului

– Descoperirea unor răni deschise pe piele

– Reacție alergică cutanată

– Prezența unui proces inflamator în ganglionii limfatici

– Cazuri postoperatorii

Un masaj de relaxare în București este recomandat după o zi grea de muncă, în urma unui efort fizic intens sau în timpul unui stres emoțional. Acesta permite o relaxare profundă și detașarea de la orice problemă din viața cotidiană. De asemenea un masaj de relaxare este o idee minunată pentru un cadou special persoanelor dragi. La Baliss Spa , un salon de masaj din București găsești vouchere cadou de orice sumă și pentru diferite tipuri de masaj. Totuși dacă nu cunoști preferințele în masaj a omagiatului, noi recomandăm să alegi un masaj de relaxare, sau de ce nu chiar un abonament de masaj în București pentru o satisfacție completă și de lungă durată.

Masajul de relaxare este o formă de terapie manuală care are scopul de a relaxa și de a elimina tensiunea musculară și emoțională din corp. Prin reducerea nivelului de cortizol (hormonul stresului) și creșterea secreției de serotonină și dopamină, masajul poate ajuta la ameliorarea anxietății și depresiei, sporind în același timp starea generală de bine. Indiferent de motivele pentru care ajungi să vii la un masaj de relaxare în salonul de masaj Baliss Spa, fie că ai nevoie de o pauză de la agitația zilnică, te-a sfătuit un prieten sau doar vrei să te răsfeți și să îți mulțumești corpul pentru că te susține mereu, să știi că faci alegerea corectă. Această terapie blândă și revitalizantă te va ajuta să îți încarci bateriile și să recuperezi echilibrul fizic și mental.

gazduire web gazduire website