‘Puţine lucruri se întâmplă în Rusia fără ca Putin să nu aibă de-a face!’

Preşedintele american Joe Biden a afirmat că „nu este surprins” de posibila moarte a liderului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, miercuri, într-un accident de avion în Rusia, relatează AFP, informează Agerpres.

„Nu ştiu încă ceea ce s-a întâmplat, dar nu sunt surprins”, a declarat el jurnaliştilor. „Puţine lucruri se întâmplă în Rusia fără ca Putin să nu aibă de-a face”, a adăugat preşedintele american. „Am văzut ceea ce s-a raportat. Dacă acest lucru s-ar confirma, nu ar fi o surpriză pentru nimeni”, a declarat anterior Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională al executivului american.

Context

Un avion cu zece persoane la bord s-a prăbuşit miercuri în Rusia, nefiind supravieţuitori, iar liderul grupului paramilitar Wagner Evgheni Prigojin se afla pe lista pasagerilor.

El s-a aflat la originea unei rebeliuni în iunie împotriva Statului Major rus şi a ministrului Apărării, Serghei Şoigu, condusă de oamenii săi care au capturat pentru scurt timp obiective militare din sudul Rusiei înainte de a se îndrepta spre Moscova.

Vladimir Putin l-a numit trădător, fără a-i pronunţa numele.

Agenţia Federală Transport Aerian din Rusia Rosaviatsia a confirmat miercuri că fondatorul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, se afla la bordul avionului care s-a prăbuşit în regiunea Tver, accident în care toate persoanele aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

„Potrivit companiei aeriene, la bordul avionului Embraer – 135 se aflau următorii pasageri”, a indicat Rosaviatsia, citând numele Prigojin, dar şi pe cel al principalului comandant al grupării Dmitri Utkin.Sursa

gazduire web gazduire website