Risc însemnat de producere a unor avalanşe în Masivul Bucegi şi în Munţii Făgăraş

Salvatorii montani anunţă că, în această perioadă, este risc însemnat de producere a unor avalanşe în Masivul Bucegi şi în Munţii Făgăraş. În Braşov, salvamontiştii au montat panouri de avertizare, care avertizează asupra pericolului.

Conform salvatorilor montani, în această perioadă riscul de producere a unor avalanşe în Bucegi şi Făgăraş este cotat cu 3 din 5, reprezentând risc însemnat.

„Având în vedere observaţiile şi măsurătorile nivometeorologice realizate de ANM, condiţiile meteorologice precum şi stratul de zăpadă depus în ultima perioadă vă recomandăm să vă informaţi despre starea vremii înainte de a alege un traseu turistic, să ascultaţi sfaturile şi recomandările salvatorilor montani şi să evitaţi să vă deplasaţi în zone cu risc de avalanşă”, au transmis, sâmbătă după amiază, oficialii Salvamont Braşov.

Aceştia precizează că salvatorii din cadrul formaţiei Salvamont Victoria a Serviciului Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Braşov au desfăşurat în ultimele zile mai multe acţiuni de patrulare preventivă în Munţii Făgăraş şi au montat indicatoare cu “PERICOL DE AVALANŞĂ”, informează spotmedia.Sursa

gazduire web gazduire website