România pierde în primul meci la Campionatul Mondial de Polo împotriva Ungariei, deținătoarea titlului mondial

Naţionala de polo a României a fost învinsă luni, la Doha, de Ungaria, scor 15-8, în primul meci din grupa D a Campionatului Mondial. Ungaria este deţinătoarea trofeului.

Scorul pe reprize a fost 5-2, 5-2, 2-3, 3-1, potrivit news.ro.

În primul meci al grupei D, tot luni, Italia – Kazakhstan, scor 33-3.

Tricolorii antrenaţi de Bogdan Rath vor juca miercuri (ora 15.00) cu Kazakhstan, iar vineri (11.00) cu Italia.

România a revenit la Campionatul Mondial după 11 ani, la ediţia din 2013 clasându-se pe locul 13.

 

În celelalte grupe ale ediţiei din 2024 joacă Australia, Africa de Sud, Croaţia, Spania (A), Grecia, Brazilia, China, Franţa (B) şi Serbia, Muntenegru, Japonia, SUA (C). Rezultatele din prima zi sunt: Africa de Sud – Spania 5-21,  China – Grecia 6-24, Brazilia – Franţa 11-16, Croaţia – Australia 13-8, Japonia – Serbia 10-17 şi Muntenegru – SUA 16-15, după aruncări de departajare.

Prima clasată în fiecare grupă ajunge direct în sferturi, iar locurile 2-3 vor juca încrucişat meciuri de baraj (grupele A-B şi C-D), în 11 februarie. Meciurile din sferturi vor avea loc în 13 februarie, semifinalele două zile mai târziu, iar finalele pentru medalii în 17 februarie.

Campionatul Mondial din 2024 este foarte important prin prisma oferirii a patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care sunt calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Astfel, România are o şansă bună de a lupta pentru o revenire la JO după 12 ani.

Echipa României s-a calificat la CM de la Doha graţie atingerii fazei sferturilor de finală la Campionatul European de luna trecută, pe care l-a încheiat pe locul 8.Sursa

gazduire web gazduire website