Ron DeSantis, nerăbdător sa-l ajungă din urmă în sondaje pe

Prima dezbatere republicană pentru alegerile prezidenţiale din SUA din 2024 a început miercuri în absenţa favoritului Donald Trump, care a ales să nu participe la această întâlnire, relatează AFP, citat de Agerpres.

Opt candidaţi conservatori vor discuta în cadrul acestei emisiuni găzduite de Fox News în Wisconsin, între care guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, nerăbdător sa-l ajungă din urmă în sondaje pe fostul preşedinte american.

Donald Trump a ales să respingă această întâlnire, organizată la Milwaukee, în Wisconsin, în contextul avantajului său foarte mare în sondajele de opinie republicane.

Este paradoxal, acuzat penal de patru ori în mai puţin de şase luni, fostul lider de la Casa Albă zdrobeşte pentru moment toată concurenţa în cursa pentru nominalizare.

Miliardarul republican este acuzat de presiuni electorale în timpul alegerilor prezidenţiale din 2020, de gestionare neglijentă a unor documente confidenţiale şi de plăţi suspecte către o fostă actriţă de filme porno.

Fostul preşedinte a pledat nevinovat în toate aceste cazuri, pe care le descrie drept o „vânătoare de vrăjitoare”, condusă de administraţia Biden.Sursa

gazduire web gazduire website