Rudolph Giuliani, fostul avocat al lui Trump și primar al New Yorkului, se predă unei închisori din Georgia, în legătură cu dosarul subminării alegerilor

Fostul avocat personal al lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, s-a predat, miercuri, la o închisoare din comitatul Fulton din Georgia, pentru a înfrunta acuzaţiile legate de acţiunile pe care este acuzat că le-a făcut pentru a răsturna pierderea în alegerile din 2020 a fostului preşedinte al SUA, potrivit Reuters, citat de news.ro.

Giuliani, un fost procuror federal şi fost primar în New York City, a fost obligat la plata unei cauţiuni de 150.000 de dolari şi să nu ia legătura cu vreunul din cei 18 co-inculpaţi sau martori în acest dosar, potrivit documentelor instanţei.

”Această punere sub acuzare este o parodie”, le-a spus Giuliani reporterilor, după ce s-a prezentat la închisoare. ”Este un atac la Constituţie”, a adăugat el.

Şapte alţi co-inculpaţi ai lui Donald Trump în acest dosar penal deschis de procurorul districtual din comitatul Fulton Fani Willis care îl acuză pe aceste şi pe asociaţii săi că au încercat să răstoarne pierderea sa în alegerile din 2020 din Georgia s-au predat şi ei la închisoarea din Atlanta, potrivit documentelor autorităţilor.

Trump, principalul candidat pentru nominalizarea republicanilor din 2024 pentru a-l înfrunta pe preşedintele democrat Joe Biden, continuă să susţină, în mod fals, că a fost ”furat” la alegerile din 2020 prin fraudă masivă la vot. Giuliani a avut un rol public important în eforturile echipei de campanie a lui Trump de a impune acuzaţiile false privind frauda la vot.

Trump urma să se predea joi pentru a înfrunta cea de-a patra punere sub acuzare penală din acest an. Ceilelaţi zece co-inculpaţi numiţi în punerea sub acuzare din Georgia au termen până vineri să se predea.

Trump a numit cele patru puneri sub acuzare motivate politic.

În dosarul din Georghia, Giuliani a fost acuzat că a făcut mai multe declaraţii false privind fraude la alegeri, inclusiv în faţa unor oficiali din alte state, precum Arizona şi Pennsylvania, într-o încercare eşuată de a-i convinge să aprobe o listă alternativă de electori pentru a certificarea formală congresională a rezultatelor alegerilor, pentru a-l menţine pe Trump la putere.

Giuliani şi alţi aliaţi ai lui Trump au mai fost acuzaţi că au făcut declaraţii false în faţa legislatorilor din Georgia cu privire la alegeri.

Avocatul Sidney Powell, care a jucat un rol cheie în promovarea afirmaţiilor false ale lui Trump privind frauda, a fost reţinut la închisoare miercuri, potrivit datelor postate pe site-ul şerifului.

Avocatul de campanie al lui Trump Kenneth Chesebro, pus sub acuzare pentru că ar fi ajutat la conceperea unui plan pentru a depune liste false de electori pentru Trump pentru a împiedica certificarea congresională, s-a predat de asemenea la biroul şerifului din comitatul Fulton, miercuri, arată datele de la închisoare.

Ray Smith, un avocat care anterior l-a reprezentat pe Trump în Georgia, s-a predat şi el miercuri.

Marţi, s-au predat fostul avocat al lui Trump John Eastman şi analistul de sondaje republican Scott Hall, în timp ce foştii lideri ai Partidului Republican din Georgia Cathy Latham şi David Shafer au fost reţinuţi peste noapte, potrivit închisorii.

Shafer, fostul şef de cabinet al lui Trump de la Casa Albă Mark Meadows şi fostul oficial de la Departamentul de Justiţie Jeffrey Clark au solicitat ca dosarele lor să fie mutate la o instanţă federală.

Trump a pledat nevinovat la două seturi de acuzaţii penale formulate de Jack Smith, un procuror special numit de Procurorul general al SUA, Merrick Garland, desemnat de Biden, legat de încercările de la răsturna pierderea sa în alegerile din 2020 şi posesia de documente clasificate după terminarea mandatului. Trump a mai pledat nevinovat şi în dosarul din Manhattan privind plăţi pentru tăcere făcute înainte de alegerile din 2016 unui star porno.Sursa

gazduire web gazduire website