Scandalul de la ONU ia amploare! Informaţii secrete arată că 10% din personalul UNRWA are legături cu Hamas / Israelul reacționează dur (presă)

Circa 10% din cei 12.000 de angajaţi din Fâşia Gaza ai UNRWA – agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni – au legături cu organizaţia islamistă Hamas sau cu Jihadul Islamic palestinian, scrie luni cotidianul Wall Street Journal, preluat de dpa, scrie AGERPRES.

Publicaţia afirmă, pe baza unor rapoarte ale serviciilor de informaţii, că legăturile UNRWA cu militanţii Hamas sunt mai extinse decât se credea; deja, s-a aflat că 12 membri ai personalului agenţiei au fost implicaţi în atacul Hamas împotriva Israelului din 7 octombrie anul trecut.

Acuzaţiile împotriva UNRWA au provocat indignare în întreaga lume şi mai multe ţări, inclusiv Statele Unite, Germania, Regatul Unit şi Franţa, şi-au suspendat temporar donaţiile către organizaţie.

„Am trecut de la ‘sunt doar 12 mere putrede’ la ‘hopa! am uitat două zerouri, sunt 1200 de mere putrede’ într-un ciclu foarte scurt de ştiri. Credeţi-mă, sunt mai multe”, a afirmat Elon Levy, purtător de cuvânt al guvernului israelian, într-un mesaj difuzat luni seara pe reţeaua X. El a acuzat UNRWA că este un adăpost pentru ideologia Hamas.

Guvernul SUA, informat

Informaţiile din rapoartele serviciilor secrete se bazează pe date din telefoanele mobile, pe interogatoriile luptătorilor Hamas luaţi prizonieri şi pe documente recuperate de la militanţii ucişi, afirmă Wall Street Journal, precizând că guvernul Statelor Unite a fost informat despre dosarul de informaţii secrete.

Din cei 12 angajaţi ai UNRWA acuzaţi de implicare în atacul Hamas pe teritoriul israelian, şapte erau învăţători sau profesori de gimnaziu, dintre care doi profesori de matematică şi doi de arabă, mai dezvăluie publicaţia citată de dpa.

UNRWA as fost înfiinţată de ONU în 1949 pentru a acorda asistenţă palestinienilor care s-au refugiat sau au fost expulzaţi după fondarea statului Israel în 1948. Şi descendenţii acestora au dreptul de a beneficia de serviciile agenţiei, care afirmă că în prezent totalul celor vizaţi se ridică la 5,9 milioane de oameni.

Agenţia are peste 30.000 de angajaţi, majoritatea palestinieni, din care 13.000 în Fâşia Gaza. UNRWA este activă şi în Iordania şi Liban.Sursa

gazduire web gazduire website