Singurele partide viabile in momentul asta sunt PSD si AUR

Andrei Caramitru face o radiografie a partidelor la acest moment și trage o concluzie dură pentru ceea ce se numește Dreapta în România. El susține că singurele ”partide viabile” din România sunt la ora actuală PSD și AUR, în sensul că social-democrații au planuri și oameni cu care să și implementeze ceea ce își propun, iar oamenii lui Simion că au un mesaj clar și eficient în rândul electoratului.

”Singurele partide viabile in momentul asta sunt PSD si AUR. Atenție – vorbesc pur obiectiv nu zic ca susțin pe vreunul. Nu ma bucura deloc situația din contra.

De ce?

– au suficienți oameni la vârf, exista structuri, vin cu idei propuneri bune proaste dar exista, știu sa își facă marketing. Eficienti

– PSD are o poveste simpla : noua ne pasa si de omul simplu si suntem singurii care pot guverna chit ca imperfect (ceilalți sunt prea dusi cu capul sau incompetenți administrativ)

– AUR are singurul mesaj anti-sistem clar si eficient.

In rest e un imens dezastru:

– PNL nu știu pe cine mai reprezinta (pe austrieci?). Sunt dominați complet de Ioha si pionii lui care e probabil cel mai detestat om din Romania acum. Sunt sub papucul PSD dar doar mult mai haotici. De ce i-ar vota cineva ca nu înțeleg ?

– USR e un partid de micro-nișă total ineficient si incapabil sa se mai organizeze, sa vina măcar cu vreun mesaj ceva macar pentru publicul lor (aia de 5-10%). Ei zic ceva de genul – noi suntem mai Civilizați cumva, un fel de birocrati cu ștaif care nu vor revoluționa ci vor “ameliora” sistemul. Doar ca pe unde au fost nu au convins (nici nu primarii nici cu nimeni, poate cu 2-3 miniștri  individuali buni dar nu spectaculosi, de care a uitat toată lumea deja). Si oricum ar trebui sa fie in coaliție cu cineva sa guverneze? Cu cine? Sunt blocați in zona asta fara viitor si nu vor sa schimbe dinamica cumva. Praf.

– restul partidelor nu exista.

Singura întrebare pentru la anul este cine castiga – PSD sau AUR? Atât. Trist dar dur mesajul, asta e.”, scris Andrei Caramitru pe pagina sa de Facebook.

Contrat de mai mulți internauți pe această temă, el revine cu explicații mai ales în zona USR, acolo de fapt de unde a și fost o vreme:

”Mulți dau exemple la usr pe Fritz Colban si Lasconi (interesant ca nimeni nu zice nimic de ăla de la Bacău de ex care de fapt e ok ; si la toti le e frica sa menționeze pe aia din Buxuresti).

Nu contest pe astia, deloc. Sunt însă 2 probleme

– populația celor 3 orase face maxim cât 2 sectoare mai micuțe din bucuresti. Cifrele sunt mici – poți lua acolo 40% si nici sa nu intri in parlament la final

– nu e ceva vizibil pe plan National, un primar gen Wow (cum e Bolojan sau chiar Klaus in Sibiu inițial când s-a văzut o schimbare reala). Sau acum (da din păcate) Negoita – sectorul lui arata mult mai bine decât orice in Bucuresti. Dacă te plimbi pe acolo pe la primarii usr nu e mare lucru in plus VIZIBIL. Sunt optimizări încete. Poate doar la Lasconi sa fie altceva dar e orașul mult prea mic sa conteze.”, a completat el.

+

”Uite exemplu la autostrada Moldova. Implicare PNL absolut zero, la fel ceilalți, toti care au mai si făcut ceva sunt de la PSD. De aia vă zic ca imaginea e cam la toată lumea care urmărește si înțelege ceva – ca sunt singurii cât de cât capabili sa facă ceva cât de mic. E dezastru asta de fapt! Va dați seama ???” a concluzionat Andrei Caramitru.Sursa

gazduire web gazduire website