Situația devine tot mai gravă în nord-estul Greciei și în apropiere de Atena, unde incendiile continuă să se extindă

Grecia se confruntă cu incendii masive de vegetaţie pentru a cincea zi consecutiv, fumul întunecat provenit de la acestea acoperind numeroase părţi ale ţării, informează DPA.

Fronturile active din nord-est s-au extins şi mai mult în cursul nopţii; în apropiere de Atena, pompierii şi voluntarii, alături de ajutorul venit din străinătate, s-au luptat de asemenea cu flăcările, conform agerpres.

Potrivit cotidianului Kathimerini, până la 80% din suprafaţa ţării a fost acoperită de nori de fum.

Serviciul meteorologic elen a anunţat că fumul provenit de la incendiile masive din Parcul Naţional Dadia, aflat în nord-estul ţării – unde
marţi au fost descoperite cadavrele a 18 presupuşi migranţi – a călătorit peste 950 de kilometri până la insulele din Marea Ionică.

Asociaţia Greacă a Pneumologilor a recomandat cetăţenilor să rămână în casă cât mai mult posibil şi să ţină ferestrele şi uşile închise.

În jurul capitalei Atena, pompierii au acţionat cu 65 de plutoane de stingere a incendiilor, iar în zori a reînceput operaţiunea aeriană, cu şapte avioane de stingere a incendiilor şi opt elicoptere, dintre care două avioane germane, sosite în Grecia în cadrul unui ajutor mai amplu din partea UE.

În total, cel puţin 15 incendii majore sau mai mari ard în prezent în Grecia, după cum au arătat miercuri imagini din satelit.Sursa

gazduire web gazduire website