Slovenia se califică la Euro 2024 după victoria în fața Kazahstanului

Benjamin Verbic a marcat golul victoriei pe final de meci și Slovenia și-a asigurat luni calificarea la turneul final al Euro 2024 din Germania. Adversarii din Kazahstan vor putea să își câștige locul prin barajul din martie, în urma înfrângerii cu 2-1, de la Ljubljana.

Slovenia termină pe locul al doilea în Grupa H de calificare, în spatele Danemarcei, departajate de rezultatele directe. Singura lor prezență anterioară la turneul final continental a avut loc în 2000, în timp ce ultima lor vizită la un turneu major a fost la Cupa Mondială din 2010, din Africa de Sud, conform Mediafax.

Kazahstanul avea nevoie de victorie pentru o calificare în premieră, dar știa că și-a asigurat un loc cel puțin în playoff înainte de startul meciului, după promovarea în Liga B a Ligii Națiunilor 2024-25.

Slovenia a primit un penalty în finalul primei reprize, după o analiză a arbitrului asistent video, când Yan Vorogovskiy l-a faultat pe Petar Stojanovic în careu. Benjamin Sesko a transformat fără probleme lovitura de pedeapsă.

Kazahstanul a început perfect repriza secundă, Ramazan Orazov marcând primul său gol internațional în minutul 48, cu un șut din careu, după centrarea lui Maksim Samorodov.

Șutul slovenului Jaka Bijol a fost mai târziu respins de pe linia porții de Islambek Kuat, dar echipa locală a obținut victoria cu patru minute înainte de final, când Verbic a trimis un șut la colțul lung, declanșând sărbătoarea în Slovenia.Sursa

gazduire web gazduire website