Soluţia banală pentru ferestre curate şi strălucitoare. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

Soluţia banală pentru ferestre curate şi strălucitoare. De departe cel mai greu moment pentru multe gospodine este atunci când vor să cureţe ferestrele. Multe dintre ele caută soluţii pentru a le şterge fără urme. Există câteva trucuri simple și ieftine care te pot ajuta să obţi geamuri curate şi fără să le strice aspectul.

Soluţia banală pentru ferestre curate şi strălucitoare

Oţetul este unul dintre ingredientele care te ajută atât în bucătărie, cât şi la curăţenie. Acest produs poate fi utilizat în lupta cu ferestrele murdare. Are capacitatea de a îndepărta grăsimea, de a dezinfecta, de a dezodoriza și de a lustrui suprafețele. Mai mult este extrem de ieftin şi îl poţi găsi în orice magazin. Atunci când vorbit de spălarea gemurilor, oţetul previne zgârieturile şi le lasă strălucitoare.

Cum prepari soluţia pentru geamuri cu oţet

Ingredientele de care mai ai nevoie pe lângă oţet sunt:

  • Un pahar de oțet alb
  • Un pahar de apă
  • Un strop de amoniac
  • Câteva picături de detergent de vase

Un alt produs care te ajută la îndepărtatea murdăriei este amoniacul. Ingredientul are o mare putere degresantă și antiseptică.

Pentru a obţine soluţia de care ai nevoie trebuie să amesteci oțetul alb cu apa şi să le pui într-un recipient cu pulverizator. Ulterior, adaugă amoniacul și detergentul de vase și agită bine conţinutul pentru ca toate ingredientele să se amestece.

Pulverizează soluția pe geam și freacă cu o cârpă moale sau o cârpă din microfibre, apoi șterge cu o altă cârpă uscată sau cu un ziar pentru a îndepărta umezeala. Iar asta e tot! Vei avea geamuri curate şi fără nicio pată!

Soluţie pentru curăţarea geamurilor cu oţet

Oţetul te poate ajuta să scapi de calcarul din maşina de spălat

Mașina de spălat este esențială în orice gospodărie. Pentru a proteja acest electrocasnic, este esențial să previi depunerea de calcar. Cum poţi face asta? Foarte simplu. Toarnă un pahar de oţet alb în cuva mașinii de spălat, fără haine. Pornește un ciclu de spălare de 90 de grade Celsius, fără rufe în interior.

Acesta te va ajuta să scăpați atât de calcar, cât și de murdărie și de mirosurile neplăcute. Soluția este extrem de ieftină, ușor de folosit și eficientă.

 

Sursă foto: pixabay

S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,……
Source link

gazduire web gazduire website