totul a durat 30 de secunde / ‘Orice s-a întâmplat, s-a întâmplat rapid!’

Noi date interesante! Avionul lui Prigojin a căzut la pământ extrem de rapid: totul a durat 30 de secunde / ‘Orice s-a întâmplat, s-a întâmplat rapid!’

Un avion Embraer (EMBR3.SA) Legacy 600, despre care se crede că l-a transportat miercuri pe șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigozhin, nu a dat niciun semn de problemă până la o cădere abruptă în ultimele 30 de secunde, potrivit datelor de urmărire a zborului, informează Reuters.

Rosaviatsia, agenția de aviație din Rusia, a declarat că Prigozhin, care a condus o revoltă eșuată în iunie, era una dintre cele 10 persoane aflate la bordul avionului prăbușit. Acesta călătorea de la Moscova la Sankt Petersburg când s-a prăbușit în apropiere de satul Kuzhenkino din regiunea Tver, a declarat Ministerul rus pentru Situații de Urgență.

„Orice s-a întâmplat, s-a întâmplat rapid”

La ora 15:19 p.m. GMT, aeronava a făcut o „verticală descendentă bruscă”, a declarat Ian Petchenik de la Flightradar24. În aproximativ 30 de secunde, aeronava s-a prăbușit cu peste 8.000 de metri de la altitudinea sa de croazieră de 28.000 de metri. „Orice s-a întâmplat, s-a întâmplat rapid”, a spus Petchenik. „Este posibil ca ei să se fi luptat (cu aeronava) după ce s-a întâmplat orice”, a spus Petchenik. Dar, înainte de căderea dramatică, nu a existat „niciun indiciu că ar fi fost ceva în neregulă cu această aeronavă”.

Înregistrarea video a arătat avionul coborând rapid, cu nasul îndreptat aproape direct în jos și cu o coloană de fum sau vapori în spatele său.

Sistemul online de urmărire a zborurilor Flightradar24 a înregistrat ultima dată poziția aeronavei la ora 15:11 p.m. GMT, înainte de prăbușire. Probabil că bruiajul sau interferențele din zonă au încetinit colectarea altor date de localizare.

Alte date au continuat timp de nouă minute. Flightradar24 a declarat că avionul a parcurs o serie de ascensiuni și coborâri de câteva mii de metri fiecare, timp de 30 de secunde, înainte de prăbușirea finală și dezastruoasă. Flightradar24 a primit ultimele date despre avion la ora 15:20.

Anchetă deschisă

Anchetatorii ruși au deschis o anchetă penală pentru a stabili ce s-a întâmplat. Unele surse anonime au declarat presei ruse că au crezut că avionul a fost doborât de una sau mai multe rachete sol-aer. Reuters nu a putut confirma acest lucru.

Poziția companiei

Constructorul brazilian de avioane Embraer SA (EMBR3.SA) a declarat că în ultimii ani nu a mai furnizat servicii sau asistență pentru avionul cu aproximativ 13 locuri.

Compania a precizat într-un comunicat că a respectat sancțiunile internaționale impuse împotriva Rusiei. Avionul de lux a fost identificat pe Flightradar24 cu numărul de înmatriculare RA-02795, același cu avionul care l-a transportat pe Prigozhin în Belarus după revoltă, a declarat o sursă din industrie familiarizată cu acest subiect.

content-imageSursa

gazduire web gazduire website