Un animal unic descoperit recent uimește pe toată lumea: seamănă în același timp și cu un câine și cu o vulpe

Animalul seamănă în același timp și cu un câine și cu o vulpe. Are particularități de la ambele specii, iar acest animal a fost găsit pe străzile din Brazilia. Acest animal este, de fapt, un hibrid între un câine și o vulpe Pampas. Cele două specii diferite s-au împerecheat, iar rezultatul a fost un animal unic ce seamănă cu ambele! Acesta se comporta similar cu un câine, dar nu voia să mănânce mâncare specifică, ci șoareci, scrie fanatik.ro.

„Nu era supus ca un câine, dar nici nu avea agresivitatea unui canid sălbatic,” a declarat unul dintre persoanele care au găsit animalul.

Dogxem este numele dat de cercetărori acestui animal, care ar fi putut da startul unei noi specii. Cercetătorii spun că suspectează că acest caz nu ar fi singurul și mai există și alte animale hibride de același tip.

„Această descoperire implică faptul că, deși aceste specii au evoluat diferit în ultimii 6.7 milioane de ani, pot produce în continuare hibrizi viabili,” au scris experții în studiul despre animalul care arată ca un câine.

Ce au arătat analizele despre animal

Analizele de laborator au arătat exact că animalul sălbatic este un hibrid, având ADN specific celor două specii, anume câinele și vulpea. Tot datorită lor s-a aflat că mama animalului este o vulpe iar tatăl un câine obișnuit. De asemenea, ar mai putea fi și alte animale la fel în zonă!

Ele au fost văzute încă din 2019 de specialiști, dar abia acum un specimen a putut fi și analizat.

Din păcate, acesta a fost călcat de o mașină și așa a ajuns pe mâna îngrijitorilor care nici nu-și dădeau seama cu ce au de-a face. Exemplarul a murit la grădina zoologică „Până acum, nu avem dovezi științifice că există alte astfel de animale hibride în zonă. Dar suspectăm că acest caz nu e singurul,” a declarat Bruna Szynwelski, cercetător.

 

 Sursa

gazduire web gazduire website