Un șofer de TIR a ascuns o sumă imensă de bani în două bucăți de pâine

Un control al poliției din Bavaria Superioară a condus la o captură spectaculoasă. Un șofer român a fost surprins de autorități în timp ce transporta mai multe produse de panificație considerate „valoroase”. Bărbatul ascunsese o sumă semnificativă de bani în două felii de pâine.

Evenimentul a avut loc într-o parcare de pe autostrada Irschenberg – A8, în Bavaria Superioară. În cadrul unui control de rutină, șoferul român a fost descoperit având asupra sa o sumă impresionantă de bani, mai precis 33.000 de euro, ascunși ingenios în două bucăți de pâine integrală. Se pune întrebarea despre soarta produselor de panificație și ce măsuri au luat autoritățile germane în această situație.

Prin adoptarea unei legi în 2022, în situații de acest gen, Oficiul Central pentru Recuperarea Bunurilor din Bavaria (ZKV) este responsabil de confiscarea și colectarea banilor. Aceste sume urmează să intre în visteria propriă a autorității sau să fie restituite, în cazul în care se constată că banii au fost obținuți ilegal. În anul 2023, ZKV a acumulat aproximativ 2 milioane de euro prin confiscări de acest fel.

„Oficiul central și de coordonare pentru recuperarea activelor din Bavaria” (ZKV) este responsabil. Oficiul ia banii din buzunarele criminalilor, contrabandiștilor și bandelor de tineri. Ne este permis să confiscăm bunuri de origine neclară – dacă nu au niciun temei legal”, a transmis Șefa ZKV, Hildegard Bäumler-Hösl (60 de ani), pentru BILD.

content-imageSursa

gazduire web gazduire website