Veste terifiantă de la Palatul Buckingham: Regele Charles are cancer

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunţat luni Palatul Buckingham, precizând că nu este vorba de cancer de prostată, dar a fost descoperit în timpul operaţiei sale pentru prostata mărită, informează BBC, potrivit news.ro.

Tipul de cancer nu a fost dezvăluit, dar, potrivit comunicatului Palatului Buckingham, regele a început încă de luni „tratamentele obişnuite”.

Palatul Buckingham spune că regele „rămâne deplin pozitiv în ceea ce priveşte tratamentul său şi aşteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline”.

El îşi va amâna angajamentele publice şi este de aşteptat ca alţi membri de rang înalt ai familiei regale să-l înlocuiască pe durata tratamentului său.

Nu au fost comunicate alte detalii privind stadiul cancerului sau un prognostic.

Deşi îşi va întrerupe evenimentele publice, Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, îşi va continua rolul constituţional de şef de stat.

El a fost văzut duminică la o slujbă religioasă în Sandringham, unde a salutat mulţimea.

Moharhul britanic, care a urcat pe tron la moartea mamei sale, la 8 septembrie 2022, a fost supus în urmă cu mai bine de o săptămână unei intervenţii chirurgicale la prostată într-un spital privat din Londra.

Regele a ales să facă public tratamentul său pentru prostata mărită, cu scopul de a încuraja mai mulţi bărbaţi să îşi facă controale, a declarat atunci Palatul Buckingham. Regele a fost încântat de faptul că a crescut gradul de conştientizare cu privire la această problemă, după ce site-ul serviciului public de sănătate a raportat o creştere a accesărilor legate de afecţiunile prostatei.

Regele a fost internat în urmă cu o săptămâna însă Casa Regală nu a dat detalii.

Regele Charles al III-lea (75 de ani) a fost internat într-un spital londonez unde a suportat „o intervenţie corectoare” la prostată, a precizat tabloidul The Sun, citat de Reuters, conform Agerpres.

Suveranul britanic a fost internat la spitalul privat London Clinic, unde nora sa Kate, prinţesă de Wales, a primit, de asemenea, tratament medical după o operaţie abdominală ce a avut loc săptămâna trecută. Regele Charles al III-lea urmează să petreacă două nopţi în această clinică, a precizat The Sun.Sursa

gazduire web gazduire website