Videoclip live: descoperă cum pot fi utile fluxurile live pentru strategia ta de marketing

Transmisiunile live pot fi o strategie interesantă pentru a vă implica publicul și pentru a crea campanii în timp util. Înțelegeți totul despre această strategie!

Transmisiunile live au deja un spațiu captiv în strategiile marilor companii precum Starbucks, Chevrolet, Buzzfeed, Sephora și Snickers.

Acest format video a câștigat spațiu pe rețelele de socializare și arată din ce în ce mai mult că există o alternativă de programare dincolo de media tradițională.

Vrei să te apropii de publicul tău?

Vrei să-ți consolidezi brandul?

Vrei să arăți latura umană a companiei tale?

Așa că a trecut timpul să investești în  transmisiuni live .

Continuați să citiți textul de astăzi și descoperiți cum să valorificați întregul potențial al Live Video în strategia dvs. de marketing.

Fluxuri live: cum se aplică în marketing?

În zilele noastre nu se mai poate gândi la o strategie completă de marketing fără integrarea conținutului video.

Fie că este vorba despre o prelegere, o reclamă sau chiar o animație, adevărul este că afacerea ta trebuie să fie pregătită să facă față schimbărilor în cerințele publicului, iar asta include un format care să permită din ce în ce mai multă interacțiune cu persoana.

În acest scenariu apare Live Stream.

Acest format de difuzare cuprinde o serie de valori care fac diferența în gestionarea audienței și a rețelelor sociale, cum ar fi:

  • Imediatitate:  O transmisie live există doar ca „live” în acel moment imediat în care este produsă. Chiar dacă un utilizator are acces ulterior la înregistrare, experiența nu va fi niciodată aceeași cu cea oferită de Live Video.
  • Unicitate:  Fiecare transmisie este unică. Nu are rost să repeți și să încerci să redai un videoclip live, asta e imposibil. Interacțiunea cu publicul, alegerea cuvintelor, contextul și tonul vocilor nu pot fi replicate, iar acesta este ceea ce le face atât de dorite.
  • Interactivitate : Aici este punctul cheie al fluxului live. Posibilitățile de interacțiune cu utilizatorii săi îi fac să înțeleagă importanța pe care o au pentru companie. Nu numai atât, o transmisie în direct deschide spațiu pentru colectarea feedback-ului în timp real și rezolvarea îndoielilor specifice cu privire la serviciul sau produsul oferit.

Ceea ce oferă cu adevărat audienței o  emisiune în direct  este acel contact umanizat care poate fi stabilit în favoarea mărcii dumneavoastră.

Puteți pregăti chat-uri, jocuri, expoziție de produse noi, culise, colectare de feedback, sesiune de întrebări și răspunsuri, difuzare de evenimente, spectacole și prelegeri în companie, viața de zi cu zi a angajaților dvs. și orice altceva se potrivește cerințelor persoanei dvs.

Cu transmisiile live, afacerea ta se ridică la un alt nivel în ceea ce privește interactivitatea cu publicul, care nu poate beneficia decât de acest nou canal de comunicare.

Care sunt obstacolele?

Și dacă transmisiunile în direct sunt atât de benefice, de ce puține companii pariază pe această alternativă?

Răspunsul este simplu:  frica .

Teama de a greși, teama de a nu compromite numele companiei, teama de a pune un cuvânt deplasat și, mai presus de toate, teama de a nu avea succes.

Limitările dispozitivelor le stau, de asemenea, în calea multor antreprenori, dar în era telefoanelor mobile de înaltă performanță, asta este cel mai puțin.

Ceea ce cântărește cel mai mult, chiar și astăzi, este ideea că fiecare spectacol live trebuie să fie impecabil și că fiecare cuvânt trebuie repetat mai întâi.

Uită de ideea asta.

Ceea ce contează cel mai mult într-o prezentare live este fluiditatea cu care poți transmite ideile pe care le-ai pregătit.

Nu-ți memorezi replicile. Profită de instrumente precum diapozitivele, de exemplu, pentru a nu pierde ritmul prezentării și concentrează-te pe a fi plăcut și a comunica cu spectatorul tău.

Antrenarea vocii, vizionarea videoclipurilor competiției și separarea subiectelor care ar trebui acoperite în subiecte sunt câteva strategii care pot fi adoptate pentru a ajuta la prezentarea videoclipului în direct.

Cum să faci un stream live?

YouTube

Când vine vorba de video, este firesc ca Youtube să fie prima noastră alegere.

Rețeaua de socializare este printre cele mai importante pentru brazilieni și are deja peste  6 miliarde de ore de videoclipuri vizionate lunar.

Cu toate acestea, atunci când transmiteți videoclipurile online, trebuie să aveți grijă: rețeaua oferă două opțiuni diferite de formatare a conținutului („stream acum” și „evenimente”) în plus față de alternativa mobilă.

Principala diferență dintre ele este în opțiunile lor de control al transmisiei.

Dacă porniți videoclipul live prin alternativa „Stream acum”, Youtube va detecta automat cadrul și rezoluția fluxului. Astfel, atunci când este online, rețeaua va reduce datele pentru a permite utilizatorilor care depind de rezoluții mai mici să aibă și acces la conținut.

Pentru opțiunea „Evenimente”,  totuși, aveți mult mai multă  libertate în a vă crea transmisiunea live, putând seta ora de începere, mai multe canale de flux, confidențialitate și chiar testarea înainte pentru a verifica echipamentul.

Dar rețineți că, în primul rând, software-ul de criptare utilizat  de rețea trebuie să fie actualizat pe computerul dvs. 

De pe smartphone, accesați aplicația și apoi faceți clic pe pictograma camerei din bara de sus.

Dacă doriți, puteți adăuga un titlu, utilizați filtre și verificați comentariile și acces instantaneu.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale Youtube Live este în Analytics  , care, pe lângă date de acces, arată și informații precum sexul și locația spectatorilor. Dacă doriți, un raport complet este disponibil pentru descărcare după încheierea difuzării.

Facebook

Dintre toate opțiunile de streaming live, cea mai populară este încă Facebook.

Afișarea videoclipurilor conectate la pagina dvs. de  fani  este un avantaj, așa că este esențial să înțelegeți cum funcționează acest instrument pe cea mai populară rețea socială din lume.

Pentru a începe, deschideți pagina Facebook în browser și faceți clic pe zona „La ce mă gândesc?”. în partea de sus a fluxului de știri.

Apoi selectați opțiunea „Video live” și, dacă doriți, adăugați o descriere.

În cele din urmă, faceți clic pe „Transmite în direct” și gata, videoclipul tău va fi afișat urmăritorilor tăi după o numărătoare inversă de trei secunde.

Pe toată durata difuzării, puteți urmări cine vizionează, comenta, distribuie, acoperi și reacțiile lăsate de publicul dvs.

Fiecare Video Live poate dura până la 4 ore și, prin Facebook, este posibil să selectezi un anumit public care va avea acces la conținut.

Acesta este un avantaj pentru cei care lucrează cu diferite audiențe vizate, precum și ajută la controlul tipului de conținut care ajunge la fiecare dintre personajele lor.

În cele din urmă, transmisia în direct pe Facebook asigură că utilizatorii care interacționează cel mai mult cu marca dvs. primesc o notificare despre videoclipul dvs. – care se va clasa mai bine decât conținutul text și imaginile statice din rețea.

Instagram

Instagram Live oferă o platformă ceva mai intuitivă atunci când vine vorba de înregistrarea videoclipurilor tale, cu diferența că fiecare stream live va fi disponibil doar pentru încă 24 de ore după ce a fost afișat.

Această alternativă face parte din controversatul  Stories , care astăzi este un segment foarte important pentru Instagram, cu peste 100 de milioane de utilizatori activi zilnic.

Datorită imediatei Instagram Stories (în comparație cu alte rețele precum Twitter sau Facebook), idealul este să folosiți alternativa Live Video doar pentru chestiuni mai ocazionale.

Chaturile și demonstrațiile rapide de produse se potrivesc bine cu dinamica Instagram, spre deosebire de discuțiile și emisiunile lungi, care sunt mai bune în formatul Facebook.

Pentru a utiliza modul live este foarte simplu:

  • Deschideți aplicația;
  • Selectați opțiunea Povești din colțul din stânga sus;
  • Trageți ecranul spre stânga pentru a selecta opțiunea „live”;
  • Și gata.

Fiecare difuzare poate avea o durată maximă de 1 oră, utilizatorii live câștigă o etichetă în jurul avatarului lor în Stories și pot apărea în continuare în fila „descoperiri” a Instagram.

La fel ca pe Facebook, pe Instagram Live poți urmări cine îți vede emisiunea, comentariile, reacțiile etc. Dacă este necesar, este, de asemenea, posibil să interziceți un utilizator toxic din acel videoclip.

Twitter

Alternativa videoclipurilor live prin Twitter nu este atât de populară în zilele noastre, dar pentru companiile care au o prezență puternică în rețea, poate fi o opțiune bună.

Funcționalitatea de streaming live a fost implementată la jumătatea anului 2016, când rețeaua a decis că ar fi o idee bună să moștenească unele funcții de la vechiul Periscope.

Pentru a difuza, trebuie doar să selectați opțiunea „Live” care apare în aplicație de îndată ce solicitați să compuneți un nou mesaj.

În timpul difuzării vei avea acces la comentarii, numărul de spectatori și aprecieri.

După vizionare, videoclipul dvs. poate fi disponibil pentru vizionare pe cronologia Twitter și va fi încărcat automat în Periscope, chiar dacă nu aveți un cont acolo.

 

gazduire web gazduire website