Volodimir Zelenski, indiferență totală față de moartea lui Prigojin: A decis să anunțe câștigătorii premiului ‘Legendă a Ucrainei’

Mercenarii Wagner au confirmat că Evgheni Prigojin și Dmitri Utkin sunt morți, potrivit oficialului pus de ruși în regiunea Zaporojie, Vladimir Rogov. De asemenea, televiziunea rusă Russia 24 a anunțat oficial moartea șefului Wagner.

În timp ce în spațiul media apar diferite ipoteze legate de moartea liderului Wagner, președintele Ucrainei, Volodmir Zelenski, a publicat în social media un video în care anunța premianții ”Legenda a Ucrainei”.

”Există multe personalități remarcabile în rândul poporului nostru. Sunt foarte recunoscător câștigătorilor din acest an ai premiului Legenda Națională a Ucrainei. Apreciem pe toată lumea și suntem recunoscători tuturor.

Dmytro „Da Vinci” Kotsiubailo. Locotenent junior, comandant al Batalionului 1 mecanizat separat „Lupii Da Vinci” al Forțelor Armate ale Ucrainei. Din 2014, a fost implicat activ în ostilități. Primul voluntar care a primit titlul de Erou al Ucrainei. La 7 martie 2023, a murit în bătălia pentru Bakhmut.

Andriy Sirko. Neurochirurg, șef al Centrului de neurochirurgie cerebrală de la Spitalul Clinic Regional Mechnykov Dnipropetrovsk. A efectuat personal peste 700 de intervenții chirurgicale unice, extrem de complexe, care au salvat viețile militarilor noștri.

Iryna Huk. Voluntar, director al Fundației Leleka. Din 2014, s-a implicat în medicina tactică, și anume în furnizarea de provizii medicale critice pentru apărătorii și civilii din Ucraina.

Fuminori Tsuchiko. Voluntar japonez. Odată cu începutul invaziei la scară largă, a venit în Ucraina cu scopul de a-i sprijini pe cei care au fost forțați să trăiască în metroul din Harkov, ascunzându-se de bombardamente. A deschis o cafenea pe cheltuiala sa, unde a organizat zilnic mese gratuite pentru localnici.

Albina Deriugina. Antrenoarea ucraineană de gimnastică ritmică, antrenor de onoare al Ucrainei. A organizat Școala de gimnastică ritmică Deriugina din Kiev, care a dobândit o faimă mondială. Elevele ei sunt campioane olimpice și sportive strălucite.

Andriy Tsaplienko. Jurnalist de onoare al Ucrainei, corespondent de război, prezentator și scenarist. Din 2014, filmează activ materiale exclusive despre războiul din Ucraina și despre curajul războinicilor ucraineni.

Volodymyr Letenko. Inginer energetic din Kramatorsk, inginer de exploatare pentru partea liniară a conductei principale de gaz. O rachetă a lovit o țeavă de gaz și a provocat un incendiu pe conducta de gaz care duce la stația de distribuție a gazului din cadrul SDPP Vuhlehirsk. Sub focul focului, Volodymyr a oprit scurgerea de gaz și a salvat vieți. De asemenea, a luat parte la deminarea în regiunea Harkov.

Taras Petrynenko. Muzician ucrainean, cântăreț, compozitor, poet, Artist al Poporului din Ucraina. Este autorul cântecului „Ucraina”, care a contribuit mult timp la consolidarea societății ucrainene.

 Sursa

gazduire web gazduire website