Volodimir Zelenski neagă implicarea Ucrainei în prăbușirea avionului

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi că Ucraina nu are nicio legătură cu moartea liderului Wagner, Evgheni Prigojin, informează agenţia de presă Interfax-Ukraine.

Anchetatorii ruşi au cercetat joi epava avionului cu care se presupune că se afla șeful mercenarilor ruși, Evgheni Prigojin, care s-a prăbușit fără supraviețuitori, la două luni după ce acesta a condus o revoltă împotriva conducerii armatei. Anchetatorii au deschis o anchetă penală, dar nu au existat niciun cuvânt oficial despre cauzele care ar fi putut provoca prăbușirea de miercuri seara și nici măcar o confirmare oficială a morții lui Prigojin, în afară de o declarație a autorității aviatice care a spus că acesta se afla la bord.

Kremlinul și Ministerul rus al Apărării nu au făcut niciun comentariu cu privire la soarta lui Evgheni Prigojin, nici președintele Vladimir Putin nu a făcut referire la accidentul aviatic, în care şi-au pierdut viaţa 10 persoane. Mass-media de stat din Rusia a acordat dezastrului o acoperire discretă. Avionul privat Embraer Legacy 600, care zbura de la Moscova la Sankt Petersburg și care ar fi transportat, de asemenea, membri de rang înalt ai echipei lui Prigojn, s-a prăbușit în apropierea satului Kuzenkino din regiunea Tver, la nord de Moscova.Sursa

gazduire web gazduire website