Vremea se schimbă radical! Cod galben de vijelii și ploi în 27 de județe

[ad_1]

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vreme rea, valabilă încrpând de astăzi, de la ora 22:00, și până mâine la ora ora 03:00. 

ANM a emis un cod galben de vreme rea pentru 27 de județe din țară. În noaptea joi spre vineri, vântul se va intensifica în Banat, Crișana și Maramureș, dar și în vestul Carpaților Meridionali, apoi și în Transilvania, Moldova și restul Carpaților Meridionali.

Meteorologii anunță că vântul va avea viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 metri vor fi rafale de 80…110 km/h.

De asemenea, în Dobrogea și celelalte zone de munte, vântul va avea intensificări temporare, în timp ce în jumătatea vestică a teritoriului vor fi averse, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp.

Cum va fi vremea în weekend

În acest weekend, în sud și sud-est vor fi înregistrate temperaturi de până la 24 – 26 de grade Celsius. În alte zone ale țării însă, vor fi intervale cu intensificări ale vântului, ploi și averse, iar cantitățile de apă vor atinge, local, până la 20 – 30 l/mp și chiar mai mult în zonele de munte.

În zona de vest și de nord a țării este posibil să plouă în prima parte a săptămânii viitoare, în timp ce în sud și est, vremea va fi caldă și destul de însorită, iar maximle vor fi cuprinse între 18 – 23 de grade Celsius.

SURSA FOTO: Social Media

Absolventă a Facultății de Filozofie și Știinte Politice, Master în Marketing politic și Comunicare. Redactor și reporter la Antena Stars,……[ad_2]

Source link

gazduire web gazduire website