Xi Jinping a cerut formarea unui nou concept de securitate universală: avertisment indirect pentru NATO

Xi Jinping a cerut formarea unui nou concept de securitate universală: avertisment indirect pentru NATO

În prezent, comunitatea umană a ajuns într-o etapă critică, formarea unui nou concept în domeniul securității mondiale a devenit o problemă urgentă, a declarat președintele chinez Xi Jinping.

„În prezent, schimbările din lume, schimbările în timp și schimbările din istorie se desfășoară într-un mod fără precedent, iar societatea umană a ajuns într-un stadiu critic”, a spus liderul chinez, vorbind la un forum de afaceri la summitul BRICS din Africa de Sud, relatează Interfax. El a subliniat: „Numai prin aderarea la noul concept de securitate comună, cuprinzătoare, cooperantă și durabilă vom putea ieși de pe calea securității universale”.

Apel către comunitatea internațională

Potrivit acestuia, comunitatea internațională „trebuie să abordeze urgent cauzele profunde ale conflictelor și războaielor și să găsească o soluție fundamentală pentru a asigura stabilitatea pe termen lung în întreaga lume”.

„Faptele arată că extinderea constantă a alianțelor militare, extinderea propriei sfere de influență și îngustarea spațiului de securitate al altor țări vor provoca în mod inevitabil probleme de securitate și vor duce la insecuritate în toate țările”, a spus el.Sursa

gazduire web gazduire website