Zelenski propune confiscarea activelor rusești pentru a proteja Ucraina împotriva agresiunii Rusiei

Toate bunurile ruseşti şi ale persoanelor afiliate cu această ţară trebuie să fie folosite pentru a protejarea împotriva agresiunii ruşilor şi este necesar un nou pachet de sancţiuni UE împotriva Rusiei, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, sâmbătă, într-un discurs, potrivit Ukrinform.

„Vreau să remarc rezultatele dialogului cu partenerii noştri în ceea ce priveşte activele ruseşti: în această lună, ne-am apropiat de decizia de care avem nevoie, care va fi corectă. Toate bunurile ruseşti – bunurile statului terorist în sine şi ale persoanelor afiliate acestuia – care se află în diferite jurisdicţii şi sunt îngheţate, trebuie să fie folosite pentru protejarea împotriva agresiunii ruseşti. Acestea trebuie să fie confiscate. Şi facem totul pentru a ne asigura că această decizie este pregătită în mod semnificativ în viitorul apropiat”, a subliniat Zelenski, potrivit news.ro.

El a mulţumit tuturor celor care au ajutat Ucraina să promoveze acest mecanism de restabilire a justiţiei.

„Şi, bineînţeles, sancţiunile. Este nevoie de un nou pachet de sancţiuni din partea UE, iar noi îl pregătim. De asemenea, pregătim noi măsuri pentru a limita capacitatea Rusiei de a eluda sancţiunile. Fiecare manifestare a presiunii asupra Rusiei aduce pacea mai aproape. Fiecare manifestare de ajutor pentru Ucraina protejează viaţa. Sunt recunoscător tuturor celor care sunt alături de Ucraina! Le mulţumesc tuturor celor care luptă şi muncesc pentru ţara noastră, pentru independenţa noastră şi pentru poporul nostru”, a declarat Zelenski.Sursa

gazduire web gazduire website