Zilele medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti 2023, un nou succes pentru echipa manageriata de Prof. Univ. Dr. Adrian Cotîrlet

Sâmbată, 15 iulie 2023, s-a încheiat cea de a XVIII-a ediție a conferinței “Zilele medicale ale Spitalului Municipal de Urgență Moinești”, desfășurată sub patronajul Academiei de Ştiinţe Medicale din România, Academiei Oamenilor de Știință din România, a Uniunii Medicale Balcanice și a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Intitulat sugestiv ”Abordarea multidisciplinară a patologiilor medico-chirurgicale. Provocări și controverse actuale”, la eveniment au participat și în acest an numeroase personalități ale lumii medicale din România și alte state ale Uniunii Europene, Israel, Statele Unite ale Americii și Republica Moldova.

Deschiderea oficială a manifestării științifice a avut loc vineri, 14 iulie 2023, în prezența unor remarcabile personalități din lumea medicală, a unor demnitari de rang înalt, dar și a unor reprezentanți ai autorităților și instituțiilor județene. Momentul a fost marcat prin susținerea magistrală a patru conferințe de către academicieni și profesori universitari renumiți.

Ca în fiecare an, prima zi a evenimentului a fost dedicată asistenților medicali, reunind peste 450 de asistenți medicali din județul Bacău și din țara, având ca team principală “Comunicarea – un instrument eficient și sigur în cadrul echipei medicale”.

Pe parcursul celor 3 zile ale manifestării s-au desfășurat mai multe intervenții operatorii transmise live, workshop-uri de endoscopie digestivă, ATI și neurologie, aducând în același loc specialiști din țară, dar și din străinătate, pentru a oferi pacienților cele mai inovative tehnici de tratament și îngrijire medicală.

Conferința a fost marcată și de câteva evenimente speciale, ca vizita Excelenței Sale Dl. Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, dar și celebrarea a 150 de ani de activitate spitalicească neîntreruptă în Moinești, activitate începută în 1873, în ceea ce era atunci “Spitalul Județian”, actuala Secție de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Moinești. De asemenea, a fost dezvelită și sfințită, de către ÎPS Ioachim Băcăuanul, arhiepiscopul Romanului și Bacăului, o placa comemorativă iîn memoria medicilor care au lucrat în spital și care, din păcate, nu mai sunt printre noi.

Invitații de renume și-au exprimat admirația atât față de Spitalul Municipal de Urgență Moinești, cât și pentru performanțele medicale și manageriale ale Prof. Univ. Dr. Adrian Cotîrlet și ale echipei pe care o conduce.

Sursa

gazduire web gazduire website